DISTRIBUIȚI
The Independent

Vicepreşedintele american Mike Pence şi alţi importanţi oficiali au intervenit în luna iulie pentru a-l convinge pe secretarul de stat Rex Tillerson să nu demisioneze pe fondul tensiunilor tot mai mari între preşedintele Donald Trump şi şeful diplomaţiei americane, a anunţat miercuri postul NBC, relatează Reuters. 

Potrivit acestui post, care citează 12 actuali sau foşti membri ai administraţiei Trump şi alte persoane apropiate preşedintelui american, Mike Pence s-a întâlnit în iulie cu Rex Tillerson pentru a încerca să detensioneze situaţia ca urmare a disensiunilor tot mai mari pe probleme legate de politică.


Întrevederea ar fi avut loc la câteva zile după ce Rex Tillerson, într-o reuniune la Pentagon cu echipa pe probleme de securitate naţională a lui Trump şi cu oficiali ai cabinetului, l-a criticat deschis pe preşedinte şi l-ar fi numit ‘idiot’, a precizat NBC, citând trei oficiali care ar fi vorbit sub rezerva anonimatului.

Potrivit sursei citate, Tillerson a intenţionat la sfârşitul lunii iulie să nu se mai întoarcă la Washington dintr-o călătorie personală în Texas, însă a primit asigurări în timpul unor discuţii cu generalul John Kelly, în prezent noul şef de cabinet al lui Donald Trump, şi cu ministrul apărării James Mattis.

Tillerson a declarat public la sfârşitul lunii iulie că ‘nu are de gând să plece nicăieri’.

Casa Albă a refuzat să facă declaraţii în legătură cu informaţiile dezvăluite de NBC şi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat pentru televiziunea americană că Tillerson nu a luat în considerare să demisioneze în iulie şi nu l-a numit pe preşedinte ‘idiot’.

‘Uau, atât de multe ştiri false astăzi. Nu contează ce fac sau ce spun, ei nu vor scrie niciodată adevărul. Fake News Media este în afara oricărui control!’, a scris Trump pe Twitter miercuri dimineaţă după ce NBC a făcut publică această informaţie.

Secretarul de stat al SUA a negat ulterior într-o declarație informațiile privind o demisia a sa.