DISTRIBUIȚI
Israel National News

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a cerut joi o „anchetă internaţională” asupra „crimelor” forţelor israeliene în Fâşia Gaza, într-un discurs rostit în deschiderea la Cairo a unei reuniuni extraordinare a acestui organism panarab, informează AFP, potrivit agerpres.

Organizată la cererea Arabiei Saudite, reuniunea la nivel de miniştri de externe urmează să ia în discuţie „agresiunea israeliană împotriva poporului israelian” şi transferul de către SUA a ambasadei lor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit Ligii Arabe.


Citește și : Europol a destructurat o reţea de traficanţi de migranţi spre Germania

Forţele israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanţi palestinieni şi au rănit alţi 2.500 în cursul protestelor şi ciocnirilor de a lungul barierei de securitate care separă Israelul de Fâşia Gaza, în aceeaşi zi în care a fost inaugurată la Ierusalim ambasada americană.

„Odată cu transferul Ambasadei SUA în oraşul ocupat Ierusalim, asistăm la o încălcare flagrantă a legii şi a legitimităţii internaţionale”, a declarat Aboul Gheit, care a condamnat de asemenea „recurgerea neobişnuită la forţă împotriva civililor palestinieni fără arme”.

Israelul a justificat utilizarea forţei împotriva manifestanţilor palestinieni prin necesitatea de a apăra bariera de securitate şi a împiedica infiltrarea palestinienilor în ziua în care Statele Unite şi-au inaugurat noua ambasadă la Ierusalim.

Citește și : Ucraina: Doi soldaţi au fost ucişi după ce o şcoală a fost lovită de un obuz în estul țării