DISTRIBUIȚI

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, face apel la India și Pakistan să dea dovadă de reținere după ce autoritățile de la New Delhi au revocat statutul special al Kashmirului indian, a informat luni purtătorul său de cuvânt, Stephane Dujarric, informează Reuters, potrivit mediafax.

„Facem apel la toate părțile să dea dovadă de reținere”, a declarat Dujarric. Acesta a adăugat că forțele Națiunilor Unite de menținere a păcii „au observat și raportat activități militare în creștere de-a lungul Liniei de Control”.


Citește și : Comerţul global nu se va redresa în următoarele trimestre, avertizează Banca Centrală Europeană

Guvernul federal al Indiei a anunțat luni că va revoca statutul special constituțional al regiunii Kashmir și că intenționează să restructureze teritoriul disputat.

Articolul 370 din Constituția Indiei, care oferă un statut special statului Jammu și Kashmir, va fi eliminat, a declarat ministrul indian al Afacerilor Interne, Amit Shah.

Statul urmează să fie restructurat, a mai informat Shah, prezentând proiecte de lege în acest sens în fața camerei superioare a Parlamentului.

Citește și : Trump vrea pedeapsa capitală pentru cei care comit crime în masă și motivate de ură

Articolul 370 permite regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și independență în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.