DISTRIBUIȚI
RFE/RL

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, salută anunţul că patru suspecţi vor fi inculpaţi în cazul doborârii zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines deasupra estului separatist al Ucrainei în 2014, relatează DPA, potrivit agerpres.

„Este un moment important în eforturile de a afla întregul adevăr şi de a garanta că se face justiţie în cazul uciderii celor 298 de persoane din 17 ţări”, a precizat Stoltenberg într-un comunicat.


Citește și : Donald Trump va avea ‘o întâlnire lungă’ cu preşedintele Chinei

„Am încredere deplină în independenţa şi profesionalismul investigaţiei şi ale sistemului de justiţie din Olanda”, a adăugat el.

„Aşa cum a transmis clar Consiliul de Securitate al ONU, toate ţările trebuie să coopereze în eforturile de a se stabili adevărul, de a se face justiţie şi de a-i trage la răspundere pe vinovaţi”, a spus Stoltenberg.

Echipa internaţională de anchetatori care investighează doborârea de către o rachetă rusă a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines deasupra estului separatist al Ucrainei în 2014 a făcut publice miercuri numele a patru suspecţi.

Suspecţii sunt consideraţi responsabili că au adus un sistem antiaerian de rachete Buk din Rusia în zona de conflict din estul Ucrainei, a declarat presei echipa de investigaţie, condusă de Olanda.

Citește și : Record absolut de temperatură! În Kuwait s-au înregistrat 63 de grade Celsius

Sistemul de rachete a provenit de la armata rusă şi a fost folosit pentru a doborî avionul deasupra unei zone controlate de rebelii susţinuţi de Moscova, conform echipei de investigaţie.

Suspecţii au fost identificaţi ca fiind cetăţenii ruşi Igor Girkin, Serghei Dubinski şi Oleg Pulatov şi cetăţeanul ucrainean Leonid Harcenko.