DISTRIBUIȚI
Verve times

Secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, se va deplasa duminică la Tianjin, în nordul Chinei, pentru discuţii timp de două zile cu responsabili chinezi, transmit miercuri AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Wendy Sherman, numărul doi în Departamentul de Stat, va fi diplomatul de rangul cel mai înalt din administraţia Biden care va întreprinde o vizită în China.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

La Tianjin, ea se va întâlni cu ministrul de externe chinez Wang Yi, ‘în cadrul eforturilor în curs din partea Statelor Unite pentru a avea schimburi sincere de opinii’ în scopul ‘ de a promova interesele şi valorile americane, şi de a gestiona în mod responsabil relaţia’ cu China, a indicat miercuri Departamentul de Stat într-un comunicat.

Până acum, doar emisarul american pentru climă, John Kerry, s-a deplasat în China de la instalarea administraţiei Biden în ianuarie.

Secretarul de stat Antony Blinken a discutat în martie cu omologul său chinez în Alaska, o întâlnire tensionată care a prilejuit etalarea tuturor divergenţelor ireductibile între Washington şi Beijing, privitoare la drepturile omului, soarta musulmanilor uiguri în China sau situaţia din Hong Kong.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

La Tianjin, Wendy Sherman ‘va aborda subiectele asupra cărora avem mari îngrijorări legate de comportamentul Chinei, dar şi subiectele asupra cărora interesele noastre converg’, a menţionat diplomaţia de la Washington.

Administraţia Biden afirmă că vrea să continue să coopereze cu Beijingul în privinţa marilor provocări globale precum lupta contra schimbărilor climatice, gestionarea crizei sanitare sau teme legate de dezarmare.