DISTRIBUIȚI
The Atlantic

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat sâmbătă ca intenţionează să efectueze o vizită în China pentru a continua discuţiile pe marginea conflictului comercial dintre Washington şi Beijing, relatează AFP, conform agerpres.

„Am în vedere acest lucru. Nu spun mai multe despre calendar”, a declarat Steven Mnuchin în cursul unei întâlniri cu presa în paralel cu reuniunile Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.


Citește și : Donald Trump va face o vizita în Regatul Unit în luna iulie

Preşedintele american, Donald Trump, acuză China de „practici comerciale neloiale” care afectează întreprinderile şi muncitorii americani. El deplânge în special „transferul forţat de tehnologii americane” şi „furtul de proprietate intelectuală”.

În numele securităţii naţionale, Donald Trump a impus la 8 martie, în mod unilateral, taxe vamale asupra importurilor de oţel şi aluminiu. Cu toate acestea, el a exceptat provizoriu Canada, Mexicul, precum şi Uniunea Europeană.

Citește și : Suedia : Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit pentru o reuniune informală consacrată Siriei

Ulterior, administraţia sa a ţintit specific Beijingul redactând o listă provizorie de produse chinezeşti susceptibile de a fi supuse la noi taxe pentru a compensa aceste practici considerate inechitabile.

Gigantul asiatic a replicat cu represalii în proporţii identice, stârnind temeri legate de un posibil război comercial.