DISTRIBUIȚI
The Nation

Secretarul american al trezoreriei (ministru de finanţe), Steven Mnuchin, a afirmat miercuri că nu este în măsură să confirme sau să infirme informaţiile din presă conform cărora Deutsche Bank a trecut sub tăcere suspiciuni de spălare de bani în care ar fi fost implicaţi actualul preşedinte al SUA Donald Trump şi ginerele său Jared Kushner, relatează AFP, scrie agerpres.

„Nu ştiu dacă este adevărat sau fals”, a declarat Mnuchin în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanţilor. El s-a angajat însă că va face lumină în acest caz.


Citește și : Rusia acuză SUA că încearcă să-l răstoarne cu forţa de la putere pe Maduro

Potrivit New York Times, mai mulţi angajaţi ai Deutsche Bank specializaţi în depistarea operaţiunilor de spălare de bani au recomandat, în 2016 şi 2017, ca o serie de tranzacţii implicând firme controlate de Trump şi Kushner să fie semnalate Ministerului american de Finanţe, care supervizează şi lupta împotriva delictelor financiare, însă conducerea băncii germane a respins recomandările în acest sens. Deutsche Bank a dezminţit luni aceste informaţii.

Ministrul american a explicat miercuri că intenţionează să examineze situaţia cu serviciile de specialitate din ministerul său, FinCen, şi că se va asigura că Deutsche Bank respectă politica în materie de luptă împotriva delictelor financiare şi că omologii săi europeni „reglementează corect banca germană”.

Citește și : Următorul summit al NATO va avea loc lpe 3 şi 4 decembrie la Londra (Stoltenberg)