DISTRIBUIȚI
Forbes

Secretarul american al Muncii Alexander Acosta, aflat sub presiune după a ajuns la un acord cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat în 2008 de trafic de minori, şi-a dat demisia, a informat Casa Albă, conform The Guardian, potrivit news.ro .

Preşedintele Donald Trump a declarat că Acosta l-a sunat în această dimineaţă pentru a-şi prezenta demisia şi a precizat că a fost decizia lui Acosta.


Citește și : Social-democraţii germani îi pun ‘beţe-n roate’ Ursulei von der Leyen

Vorbind alături de Acosta, Trump a afirmat că el a fost „un secretar al Muncii minunat, nu bun” şi a precizat că a făcut „o treabă foarte bună”.

Membrii democraţi ai Congresului au cerut marţi demisia lui Alexander Acosta, în urma unor îngrijorări privind felul în care a gestionat fostul procuror federal cazul omului de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minori.

Liderul democrat din Senat, Chuck Schumer, preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi alţii au declarat că Acosta trebuie să îşi dea demisia după ce Epstein a fost pus sub acuzare luni pentru trafic de minori, ridicând astfel semne de întrebare privind faptul că pe vremea când era procuror federal, Acosta a ajuns la un acord cu Epstein şi l-a condamnat pe acesta la doar 13 luni de închisoare.

Jeffrey Epstein, un om de afaceri din New York, acuzat anterior de molestarea mai multor fete, a fost arestat sâmbătă şi pus sub acuzare pentru trafic de minori de procurorii federali.

Citește și : La final de mandat, Theresa May îşi dezvăluie marile regrete

Anterior, Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru solicitarea serviciilor de prostituţie şi, după ce a ajuns la un acord cu Acosta, cel care era procurer federal în Miami la acea vreme, a stat la închisoare doar 13 luni, înregistrându-se pe lista prădătorilor sexuali. În perioada arestului el avea voie să părăsească închisoarea timp de şase zile pe săptămână pentru a lucra în biroul său.