DISTRIBUIȚI
AFP

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat vineri că ia în considerare o întâlnire cu omologul său rus Serghei Şoigu, în contextul în care a fost evocată posibilitatea unei noi întrevederi între Donald Trump şi Vladumir Putin, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Iau în considerare o întâlnire cu omologul meu, însă nu a fost luată nicio decizie”, a declarat Mattis unui grup de jurnalişti la Pentagon.


Citește și : SUA: Incident armat în Texas; cinci persoane găsite împuşcate mortal

„Sunt în favoarea redeschiderii canalelor de comunicare”, a adăugat el.

„Este extrem de important să discutăm cu ţările cu care avem cele mai profunde dezacorduri”, a mai spus Mattis.

Anterior în cursul zilei de vineri, preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat „pregătit” să meargă la Washington şi l-a invitat pe omologul său Donald Trump să vină la Moscova.

Anunţul survine la câteva zile după primul summit al celor doi lideri, la 16 iulie, la Helsinki, care a stârnit o controversă în SUA, unde declaraţiile lui Trump de la întâlnirea cu Putin au fost considerate prea conciliante.

Întrebat despre rezultatul acestui summit, Mattis a dat asigurări că întrevederea nu a dus „la nicio schimbare de politică” faţă de Rusia. El a mai spus că Trump nu i-a cerut să coopereze cu Moscova în Siria în privinţa chestiunilor refugiaţilor.

Citește și : Austria își dorește evitarea unui Brexit dur, afirmă Sebastian Kurz