DISTRIBUIȚI

Secret Service, serviciul de pază a liderilor politici din SUA, a ascuns în această săptămână un accident uşor de trafic în care a fost implicat convoiul vicepreşedintei Kamala Harris, a dezvăluit miercuri cotidianul The Washington Post, preluat de EFE, potrivit agerpres.

Maşina în care călătorea luni Harris a lovit bordura unui tunel din centrul Washingtonului cu suficientă forţă pentru a fi nevoie de schimbarea pneului, ceea ce a dus la oprirea întregului convoi şi la blocarea traficului.


Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

Potrivit cotidianului citat, Harris a fost transferată în alt vehicul pentru a-şi putea continua drumul către Casa Albă.

The Washington Post a relatat că Secret Service nu numai că nu a transmis detaliile cheie ale celor întâmplate în alerta pe care a trebuit să o trimită pentru a explica superiorilor întârzierea convoiului, ba chiar a susţinut că „o defecţiune tehnică” i-a obligat pe agenţi să o facă pe vicepreşedinta americană să schimbe maşina.

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat pentru The Washington Post că, deşi într-un prim moment agenţii săi nu au furnizat întreaga informaţie, au pus la dispoziţie ulterior toate datele „pertinente”.

Ziarul american a amintit că nu este pentru prima dată când această agenţie îşi acoperă greşelile sau le minimalizează. De exemplu, în 2014, un agent a declarat că un veteran de război cu probleme mentale care sărise gardul de la Casa Albă nu era înarmat şi a fost oprit imediat, când în realitate bărbatul avea o armă asupra lui şi a reuşit să pătrundă în reşedinţa prezidenţială.