DISTRIBUIȚI

 Seceta din Somalia a ucis aproximativ 43.000 de persoane anul trecut, estimează ONU și guvernul somalez. Aproximativ jumătate dintre victime sunt copii mai mici de cinci ani. Țara africană s-a confruntat cu mai mulți ani de secetă care au dus la înfometarea populației, informează mediafax.

Acesta este primul bilanț oficial al victimelor secetei din Cornul Africii. Autorii statisticii estimează că jumătate dintre decese au fost înregistrate în rândul copiilor sub cinci ani.


Citește și : Putin elogiază relaţiile ruso-chineze şi dorinţa Beijingului de a juca un rol constructiv în criza ucraineană

Criza este „departe de a se fi încheiat”, fiind așteptate alte zeci de mii de decese în primele șase luni ale acestui an.

„Suntem într-o cursă contra cronometru pentru a salva vieți”, a declarat reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Mamunur Rahman Malik.

ONU are nevoie de 2,6 miliarde de dolari pentru a lupta cu efectele secetei din Somalia în 2023. Până în prezent, mai puțin de 15% din această sumă a fost atrasă de ONU.

Criza s-a agravat din cauza instabilității politice, a luptelor dintre grupările rebele și a inflației

Citește și : Netanyahu face un pas înapoi şi atenuează planul de reformă a justiţiei