DISTRIBUIȚI
The Conflict Archives - WordPress.com

Trei soldaţi au fost ucişi şi patru au fost răniţi în estul separatist prorus din Ucraina, în pofida armistiţiului în vigoare de la sfârşitul lui decembrie, au anunţat joi autorităţile ucrainene, informează AFP, potrivit agerpres.

Un soldat a fost ucis în timpul unor tiruri ale separatiştilor lângă localitatea Novoluhanske, la circa 50 de kilometri de ‘capitala’ rebelilor Doneţk, a precizat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksandr Motuzianyk.


Citeşte şi: Moscova reacţionează după ce Chişinăul a restricţionat presa rusă şi cere intervenţia OSCE

Militarul este prima victimă a tirurilor din acest an ale separatiştilor, Kievul anunţând anterior că un soldat a murit în explozia unei mine în 2 ianuarie.

Alţi doi militari au murit când vehiculul în care se aflau a trecut peste o mină şi a sărit în aer, a precizat el.

Agenţia de presă a separatiştilor, DAN, a anunţat la rândul său, joi, că doi civili au fost ucişi de tiruri ale armatei ucrainene.

Ucraina este din aprilie 2014 scena unui conflict armat în care forţele guvernamentale luptă împotriva separatiştilor proruşi, conflict în care au murit până acum peste 10.000 de oameni.

În total, ‘mai mult de 2.750 de militari ucraineni’ au fost ucişi în estul Ucrainei de la începutul războiului, a declarat în decembrie preşedintele Petro Poroşenko. În 2017, peste 190 de militari ai armatei Ucrainei au fost ucişi în est, potrivit calculelor presei ucrainene.

Citeşte şi: SUA îşi arată recunoştinta faţă de poporul rus. O piaţetă importantă din Washington ia numele lui Boris Nemţov

Armistiţiile succesive au permis reducerea nivelului de violenţă începând cu 2015, însă fără a pune capăt complet vărsării de sânge în această ţară situată la frontiera cu Uniunea Europeană.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi susţine militar pe separatişti, acuzaţie pe care Moscova o dezminte vehement.