DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Operation World

Unul dintre liderii opoziţiei din Cambodgia, Kem Sokha, a fost arestat la Phnom Penh, a anunţat guvernul care îl acuză de trădare şi afirmă că dispune de dovezi ale unui complot pus la cale împotriva premierului Hun Sen, transmite sâmbătă Reuters.

Într-un comunicat, puterea cambodgiană susţină că are în posesie o înregistrare video şi alte elemente care dovedesc existenţa unei „conspiraţii între Kem Sokha, alte persoane şi străini destinată să facă rău Regatului Cambodgiei”.


Această arestare ilustrează tensiunea tensiunea tot mai mare din ţară, condusă de peste 30 de ani de Hun Sen, odată cu apropierea alegerilor de anul viitor.

Fost membru al Khmerilor Roşii, Hun Sen a devenit unul dintre cei mai puternici aliaţi ai Chinei în Asia de Sud-Est şi s-a remarcat printr-o retorică antiamericană din ce în ce mai virulentă de-a lungul anilor.

Potrivit fiicei lui Kem Sokha, care şi ea exercită responsabilităţi în cadrul Partidului Salvării Naţionale din Cambodgia, tatăl său a fost arestat în acelaşi timp cu gărzile sale de corp.