DISTRIBUIȚI
Vatican News

Papa Francisc a scris o scrisoare către poporul ucrainean în care a menționat curajul oamenilor și a afirmat că „durerea voastră este durerea mea”. Scrisoarea a fost publicată vineri de Vatican, informează mediafax.

„Nu trece o zi în care să nu fiu aproape de voi și să nu vă port în inima mea și în rugăciunile mele. Durerea voastră este durerea mea”, a scris Papa în scrisoarea redactată în italiană.


Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

Francisc nu a menționat Rusia, dar a întrebat: „Cum este posibil ca oamenii să trateze alți oameni în acest fel?”, potrivit CNN.

De asemenea, Papa a menționat suferința tinerilor ucraineni uciși și a persoanelor care au fost nevoite să fugă din cauza războiului. „În fiecare dintre ei se află înfrângerea întregii umanități”, a spus el.

Scrisoarea și-a exprimat compasiunea pentru tinerii „care au trebuit să ia armele în mână pentru a-și apăra cu curaj țara”, pentru mamele care și-au pierdut soții, pentru persoanele în vârstă și pentru voluntari.

„În acest ocean de rău și durere… la nouăzeci de ani de la teribilul genocid Holodomor, vă admir ardoarea. Chiar și în imensa tragedie pe care o suferiți, poporul ucrainean nu s-a descurajat niciodată și nu s-a abandonat la compătimire”, a mai spus Papa.

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor

 

Holodomorul din 1932-1933 a fost provocat în mod artificial de liderul sovietic Iosif Stalin, care a eliminat stocurile de alimente de la țăranii ucraineni, ceea ce a dus la moartea a milioane de oameni.

„Lumea a recunoscut un popor îndrăzneț și puternic, un popor care suferă și se roagă, plânge și luptă, rezistă și speră, un popor nobil și martir”, a precizat Papa.