DISTRIBUIȚI
Sky News

Premierul australian Scott Morrison a fost apostrofat de către proprietarul unui teren proaspăt însămânţat în toiul unei conferinţe de presă, o înregistrare video cu acest moment stânjenitor devenind virală, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

Morrison se afla în vizită la Googong, o suburbie a capitalei Canberra, pentru a anunţa alocarea unor subvenţii de 25.000 de dolari australieni (17.000 de dolari americani) pentru renovarea locuinţelor şi construcţiilor rezidenţiale în cadrul pachetului economic COVID-19, înaintea unor alegeri locale parţiale luna viitoare.


Citește și: George Floyd fusese INFECTAT cu coronavirus

„Zece mii de australieni…”, Morrison era la jumătatea frazei în care anunţa programul când o voce iritată a întrerupt conferinţa de presă transmisă în direct de televiziune.

„Toată lumea să se dea de pe iarbă, vă rog. Haideţi”, a strigat proprietarul terenului de pe care vorbea premierul înconjurat de presă.

„Desigur. Haideţi să plecăm de aici”, a spus premierul vizibil stânjenit, făcând câţiva paşi înapoi.

„Salut, oameni buni, tocmai am însămânţat aici. Scuze, amice”, a adăugat bărbatul.

„Nu face nimic”, a răspuns Morrison, făcându-i semn că totul este în regulă.

Premierul a vorbit apoi despre oportunităţile pentru lucrători care participă la acest program, dat fiind că mai mulţi proprietari ar căuta să renoveze locuinţele sau să construiască noi case în contextul pandemiei de coronavirus.

Subvenţia în speţă nu se aplică decât proiectelor cu o valoare peste 150.000 de dolari australieni. Programul prevăzut de guvern este în valoare de aproximativ 688 milioane de dolari şi va salva probabil circa 140.000 de locuri de muncă.

Citește și: ATAC cu cuțitul într-o școală din China (VIDEO)! 40 de oameni au fost răniți

Denita Wawn, director executiv al Master Builders Australia, o asociaţie din industria construcţiilor, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă, că sectorul construcţiei de locuinţe a înregistrat o scădere de 40%, cu o pierdere de 450.000 de locuri de muncă în acest an.

Morrison şi coaliţia sa încearcă să câştige un mandat de deputat în circumscripţia Eden-Monaro la alegerile parţiale din 4 iulie după ce un parlamentar laburist din opoziţie a demisionat din motive de sănătate.