DISTRIBUIȚI
newdaily.com.au

Premierul australian, Scott Morrison, sub presiune pentru a adopta o politică neutră în materie de carbon pentru 2050, a afirmat într-un interviu publicat luni că este posibil să nu participe la summit-ul COP26 care se va deschide la sfârşitul lunii octombrie la Glasgow, în Scoţia, notează AFP, potrivit agerpres.

Întrebat despre participarea sa la summit, Scott Morrison a declarat ziarului West Australian: „Nu am luat încă o decizie finală”.


Citeşte şi: San Marino a votat pentru legalizarea avortului – Black News

El a spus că vrea să se concentreze asupra luptei naţionale pentru stoparea epidemiei de COVID-19.

Cel mai mare exportator de cărbune din lume, Australia, a cărei producţie de energie electrică se bazează în mare parte pe cărbune, nu şi-a asumat un angajament ferm de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În trecut, Scott Morrison a promis că va continua exploatarea minieră şi exportul de cărbune atât timp cât există cumpărători.

Summitul de la Glasgow este cea mai mare conferinţă asupra climatului după Acordul de la Paris din 2015, care are ca scop limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, în timp ce ONU a avertizat că lumea se îndreaptă spre o creştere „catastrofală” de 2,7 grade Celsius.

Citeşte şi: Premierul peruan ameninţă că NAŢIONALIZEAZĂ cel mai mare câmp de gaze naturale din America de Sud – Black News

Guvernul Morrison a propus să atingă neutralitatea în materie de emisii de dioxid de carbon „cât mai repede posibil”, de preferinţă până în 2050, dar nu şi-a asumat un angajament ferm în acest sens.

Premierul a spus, totuşi, în legătură cu acest subiect într-un alt interviu acordat cotidianului The Australian: „Vă pot asigura că vom avea un plan”.