DISTRIBUIȚI
Daily Record

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a denunţat, vineri, decizia „confuză” a Guvernului Marii Britanii privind eliminarea obligativităţii carantinei, dar a semnalat că probabil va accepta lista Londrei cu ţările care prezintă riscuri reduse de infectare, scrie agerpres.

„Este probabil, foarte probabil, să putem accepta lista ţărilor pe care Marea Britanie le consideră ca având risc redus, deşi va trebui să efectuăm o analiză adecvată”, a declarat Nicola Sturgen, citată de agenţia Reuters.


Citește și : Beijingul A OPRIT contagiunea și ridică majoritatea restricțiilor

Premierul Scoţiei a explicat că este dificil să fie elaborată lista ţărilor cu risc mediu de infectare. Sturgeon a critcat modul „confuz” al Guvernului Boris Johnson de stabilire a noilor măsuri.

Marea Britanie intenţionează să renunţe la obligativitatea izolării epidemice pentru cetăţenii care vin din peste 50 de ţări, în principal cele europene, anunţă Guvernul de la Londra.

Pe listă vor fi incluse peste 50 de ţări, inclusiv Germania, Franţa, Spania şi Italia, dar nu şi Statele Unite, au declarat oficiali britanici citaţi de agenţia de presă Reuters şi de postul Sky News.

Citește și : Parchetul rus cere ani grei de închisoare pentru o jurnalistă acuzată de ‘justificarea terorismului’