DISTRIBUIȚI
AP

Întrevederea cancelarului german Angela Merkel cu președintele rus Vladimir Putin a fost „serioasă și detaliată”, a declarat un reprezentant al Kremlinului, precizând că scopul nu a fost acela de încheia vreun acord, doar de a „sincroniza ceasurile” în privința unor chestiuni internaționale urgente, potrivit mediafax.

Cei doi lideri au discutat sâmbătă, în cadrul unei întrevederi la Schloss Meseberg, lângă Berlin, despre o serie de subiecte de interes internațional, cum ar fi conflictele din Ucraina și Siria, situația refugiaților sirieni sau proiectul unui gazoduct submarin care a atras opoziția SUA și mai multor țări UE.


Citește și : Trump este îmbătat de putere, afirmă fostul director al CIA, John Brennan

 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că întrevederea, care a durat trei ore, a fost „foarte serioasă și detaliată”, informează agenția de știri Tass.

„Nu a existat niciun obiectiv de a ajunge la un acord. A fost o discuție utilă de sincronizare a ceasurilor în ceea ce privește o serie de chestiuni urgente”, a adăugat Peskov.

Întrevederea bilaterală, care s-a desfășurat la Schloss Meseberg, un palat în stil baroc aflat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala germană, a fost prima reuniune între liderii de la Berlin și Moscova care are loc în Germania după anexarea de către Rusia a regiunii Crimeea, în urmă cu patru ani.

Citește și : Vladimir Putin a ajuns la Berlin pentru o întâlnire cu Angela Merkel