DISTRIBUIȚI

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a anunţat vineri că şcolile din acest stat american vor putea să se redeschidă la toamnă, informează DPA, scrie agerpres.

New York a fost în primăvara acestui an epicentrul epidemiei de coronavirus din Statele Unite, însă rata de infectare a scăzut apoi în acest stat şi se află în prezent sub pragul 1%.


Citește și : Londra denunţă numărul ‘inacceptabil’ de migranţi care traversează Canalul Mânecii

„Dacă alţii pot să redeschidă şcolile, atunci şi noi putem să redeschidem şcolile”, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo într-o conferinţă telefonică. „Acest lucru este valabil pentru fiecare regiune din statul nostru”, a adăugat el.

Oficialii newyorkezi vor continua să monitorizeze rata de infectare în zilele care preced debutul noului an şcolar, iar recomandarea de redeschidere a unităţilor de învăţământ va fi modificată dacă ratele de infectare vor cunoaşte o creştere bruscă.

De asemenea, şcolile newyorkeze vor dispune de posibilitatea de a organiza cursuri cu predare online sau cu predare în spaţii deschise, dacă vor alege astfel de formate.

Citește și : Cel puţin 14 morţi şi 15 răniţi grav după ce un avion al Air India s-a rupt în două la aterizare

„Această decizie va rămâne la latitudinea lor”, a precizat Andrew Cuomo.

Şcolile din New York sunt totodată obligate să publice pe site-urile lor planuri de testare pentru COVID-19 şi de monitorizare a persoanelor care intră în contact cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, precum şi orice plan ce vizează cursuri cu predare de la distanţă.