DISTRIBUIȚI
Participants take part in an event where they play the games of Netflix smash hit "Squid Game" at the Korean Cultural Centre in Abu Dhabi, on October 12, 2021. - A dystopian vision of a polarised society, "Squid Game" blends a tight plot, social allegory and uncompromising violence to create the latest South Korean cultural phenomenon to go global. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) (Photo by GIUSEPPE CACACE/AFP via Getty Images)

Costumele inspirate din serialul sud-coreean „Squid Game” sunt populare de acest Halloween, însă unele şcoli din statul american New York au decis să le interzică, considerând populara serie Netflix prea violentă pentru copii, informează AFP, potrivit agerpres.

În Statele Unite, pentru a marca Halloween-ul, copiii pot merge deghizaţi la ore în ultima zi de şcoală înainte de sărbătoare, care anul acesta cade într-o duminică.


Citeşte şi: Senatul francez NU prelungeşte ‘permisul sanitar’ – Black News

Cu toate acestea, în districtul şcolar Fayetteville-Manlius, situat în nordul statului New York şi de care depind şase şcoli, inclusiv trei elementare, costumele inspirate de seria „Squid Game” nu vor putea fi purtate vineri „din cauza mesajelor violente pe care le pot inspira”, a declarat superintendentul său, Craig Tice, într-o declaraţie transmisă presei, inclusiv către AFP.

Serialul, care a devenit un fenomen global, prezintă personaje marginalizate din Coreea de Sud, care participă la jocuri tradiţionale pentru copii pentru a câştiga o sumă uriaşă de bani. Perdanţii sunt însă ucişi, în scene extrem de violente.

În serial, toţi jucătorii poartă treninguri verzi care le dau o alură de prizonieri, în timp ce gardienii lor sunt îmbrăcaţi într-o salopetă fucsia şi au pe cap măşti negre, pe care apar un triunghi, un cerc sau un pătrat în funcţie de rangul lor. Costume de Halloween inspirate de serial s-au vândut ca pâinea caldă în ultimele zile într-un magazin de profil din Manhattan, New York, după cum a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Citește și: Andrew Cuomo a fost INCULPAT pentru agresiune sexuală – Black News

De obicei, şcolile din New York interzic deja tot felul de măşti sau arme false, potrivit e-mail-urilor primite de părinţi şi consultate de AFP.

„Personalul a observat recent că unii elevi, în pauze, imită jocurile din ‘Squid Game'”, iar Netflix a clasificat seria ca nepotrivită pentru persoanele sub 17 ani din Statele Unite, a adăugat Tice.