DISTRIBUIȚI
USA Today

Guvernul regiunii Madrid a anunţat că anul şcolar va începe în etape şi în funcţie de vârstă. Cursurile vor fi transmise online pentru elevii care învaţă de acasă şi vor fi angajaţi aproape 11.000 de profesori. Administraţia madrilenă va cheltui 15 milioane de euro în plus, scrie mediafax.

Părinţii elevilor din regiunea Madrid sunt preocupaţi de modul în care va începe noul an şcolar, în condiţiile în care Spania trece prin al doilea val de pandemie.


Citește și : Melania Trump cere încă patru ani pentru ‘Donald’: ‘Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate!’

Multe şcoli nu au fost adaptate încă pentru noile condiţii sanitare şi nu există suficienţi profesori.

Maria Andriescu are un copil în clasa a patra la o şcoală din regiunea Madrid şi nu ştie în ce condiţii vor începe cursurile.

„Acum trebuie să facem sacrificii. Unul munceşte şi altul trebuie să se ocupe de copii, fiindcă problema noastră este mai gravă decât cea a celor de aici din Spania, pentru că nu avem rude, nu avem părinţi aici, că să putem să lăsăm copiii”, spune Maria.

„Indiferent cum o să înceapă şcoala, indiferent de orar, nu o să putem, dacă nu o să fie orarul complet cu activităţile complete, cu masă, cu mic dejun e imposibil să păstrezi un loc de muncă”, adaugă românca stabilită în Spania.

Maria se teme că va trebui să renunţe la serviciu dacă acestea vor fi suspendate de apariţia unui caz de Covid-19 sau dacă orele nu se vor derula în mod normal.

Citește și : Mii de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19 în Suedia

„Dacă nu s-a făcut până acum nu cred că o să reuşească în două săptămâni. Eu mă aştept la varianta: jumătate din timp la şcoală, jumătate acasă”

Administraţia regională din Madrid a anunţat marţi că majoritatea elevilor vor participa fizic la ore, dar vor exista şi cursuri care vor fi transmise online prin camere video, mai ales pentru elevii de liceu.

Preşedintele guvernului regiunii, Isabel Díaz Ayuso, a promis că vor fi angajaţi 11 mii de profesori şi vor fi cumpărate 70.000 de calculatoare pentru elevi şi pentru cadrele didactice.

Măsurile nu au reuşit să-i liniştească nici pe părinţi şi nici pe profesorii madrileni care au convocat două zile de grevă, în 4 şi 9 septembrie, în semn de protest faţă de pregătirea slabă a noului an şcolar.

„Vom face totul pentru ca elevii să fie în siguranţă la şcoală. Părinţii trebuie să fie liniştiţi atunci când copiii lor o să fie la ore”, a explicat Isabel Díaz Ayuso.