DISTRIBUIȚI

Şcolile din Iran s-au redeschis sâmbătă pentru cei 15 milioane de elevi din ţară după o perioadă de şapte luni, în pofida îngrijorărilor cu privire la răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„În acest an, ne asumăm o mare responsabilitate faţă de elevii noştri”, a declarat preşedintele Hassan Rouhani, care a supravegheat deschiderea şcolilor într-o conferinţă video transmisă în direct de televiziunea de stat.


Citește și : Indonezia renunţă la o pedeapsă macabră: Cei prinşi fără mască, băgaţi direct în sicriu!

Educaţia şi sănătatea sunt la fel de importante pentru societate, a mai spus el, însă a adăugat că părinţii nu vor fi obligaţi să-şi trimită copiii înapoi la şcoală.

Presa iraniană a declarat că seminariile s-au redeschis sâmbătă pentru aproximativ 50.000 de elevi.

Mai mulţi experţi din domeniul medical şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la redeschiderea şcolilor şi a universităţilor din Iran, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din Orientul Mijlociu.

Dr. Mohammad Reza Zafarghandi, şeful Consiliului Medical al Iranului, a afirmat într-o scrisoare către ministrul educaţiei
că „decizia surpriză de redeschidere a şcolilor va conduce fără îndoială la creşterea poverii” asupra serviciilor medicale ale ţării

Citește și : Bolivia sesizează CPI împotriva fostului preşedinte Evo Morales

„Când o epidemie apare, şcolile sunt primele locuri care ar trebui închise şi ultimele care trebuie redeschise”, a spus Zafarghandi, citat de agenţia de ştiri ISNA.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Iran a ajuns la 22.154, a anunţat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, în timp ce numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 384.666 în ţară.