DISTRIBUIȚI
POLITICO

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la München, că riscul unui război persistă în Europa, îndemnând Rusia să opteze pentru o soluţie diplomatică în criza cu Ucraina, informează mediafax.

„În Europa există din nou ameninţarea unui război. Iar acest risc nu a fost încă eliminat. Singura modalitate de a opri dinamica de criză este prin negocieri”, a afirmat Olaf Scholz, citat de site-ul Web.de.


Citește și: Rusia a transferat 10 bombardiere din Crimeea către baze aeriene de rezervă

„Aspiraţia este să existe cât mai multe acţiuni diplomatice, fără însă a fi naivi. Nu trebuie să ne facem iluzii, nu sunt aşteptate rezultate rapide”, a adăugat Olaf Scholz.

„Încă există mici posibilităţi care permit acţiuni diplomatice. Disensiunile trebuie discutate în cadrul negocierilor şi există şanse să reuşim”, a subliniat cancelarul Germaniei, denunţând însă mobilizarea masivă de trupe ruse la frontierele Ucrainei.

Olaf Scholz a reafirmat că, aşa cum i-a transmis preşedintelui rus Vladimir Putin, orice atac împotriva Ucrainei va genera „costuri mari pentru Rusia, de tip politic, economic şi geostrategic”.

Citește și: Comisia Europeană atenţionează în legătură cu un aflux de refugiaţi în UE