DISTRIBUIȚI

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat, vineri, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cerându-i să găsească urgent o soluţie diplomatică pentru oprirea războiului din Ucraina, în timp ce liderul de la Moscova a catalogat drept „distructivă” susţinerea militară a Occidentului pentru Kiev, informează mediafax.

„Cancelarul german Olaf Scholz a discutat telefonic cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Conversaţia de aproximativ o oră a fost dedicată războiului rus de agresiune în Ucraina şi efectelor acestuia. Cancelarul a condamnat în special raidurile aeriene asupra infrastructurii civile din Ucraina şi a evidenţiat determinarea Germaniei de a susţine Ucraina pentru a avea dreptul de apărare de agresiunea rusă”, anunţă Guvernul Germaniei.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

„Cancelarul Germaniei a insistat ca preşedintele Rusiei să găsească urgent o soluţie diplomatică, inclusiv în scopul retragerii trupelor ruse”, subliniază Guvernul de la Berlin. Discuţiile au vizat şi criza alimentară internaţională, asociată invaziei militare ruse în Ucraina, cei doi lideri evocând importanţa Acordurilor privind exporturile de cereale pe Marea Neagră. „Cancelarul german şi preşedintele Rusiei au convenit să menţină contactele”, precizează Guvernul de la Berlin.