DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Olaf Scholz, a avertizat, luni, că trebuie evitat riscul apariţiei unor noi blocuri internaţionale similare cu cele din perioada Războiului Rece, liderul de la Berlin pledând pentru noi parteneriate, fără limite ideologice , informează mediafax.

Într-un articol de opinie publicat în revista Foreign Affairs şi citat de agenţia Reuters, Olaf Scholz a afirmat că Occidentul trebuie să protejeze valorile diplomatice şi societăţile libere, „dar trebuie evitată şi tentaţia de a diviza din nou lumea în blocuri de naţiuni”.


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

„Acest lucru înseamnă să facem orice efort pentru a construi noi parteneriate, în mod pragmatic şi fără limite ideologice”, a subliniat cancelarul Germaniei.

Olaf Scholz a afirmat că, în mod special, China şi Rusia generează ameninţări la adresa sistemului multipolar, argumentând că de aceea este necesară mai multă unitate europeană şi transatlantică.

Liderul de la Berlin a subliniat că parteneriatul transatlantic rămâne esenţial în confruntarea provocărilor asociate ameninţărilor Rusiei, afirmând că tendinţele Chinei spre izolare şi abordarea Beijingului faţă de Taiwan necesită crearea de noi parteneriate ale Europei şi Americii de Nord în întreaga lume.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

„Germanii intenţionează să devină garantul securităţii europene pe care îl aşteaptă aliaţii noştri, un iniţiator de punţi în cadrul Uniunii Europene şi un promotor al soluţiilor multilaterale la problemele mondiale”, a insistat Olaf Scholz.