DISTRIBUIȚI
DW

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a calificat joi drept „ridicolă” acuzaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, care a estimat miercuri că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) are „ambiţii imperialiste”, informează AFP, potrivit agerpres

„Sincer, este destul de ridicol. NATO este o alianţă de apărare. Ea nu este o ameninţare pentru nimeni”, a declarat Scholz în timpul unei conferinţe de presă la finalul summitului NATO de la Madrid.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

„Mai degrabă Putin este cel care a făcut din imperialism scopul politicii sale”, afirmând că „ţările vecine” Rusiei „făceau parte din ţara sa”, a adăugat cancelarul federal german. „Asta (chiar) este imperialism şi asta nu poate fi denumit altfel”, a subliniat el.

„Ţările lidere ale NATO vor să-şi afirme hegemonia, ambiţiile imperiale”, a denunţat miercuri seara Vladimir Putin în timpul unei vizite la Aşgabat, capitala turkmenă. „Apelul adresat Ucrainei de a continua luptele şi a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile interese”, a adăugat Putin.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova