DISTRIBUIȚI
Tagesschau

Cancelarul german Olaf Scholz s-a alăturat duminică mai multor sute de persoane pentru funeraliile a doi adolescenţi care şi-au pierdut viaţa după ce au fost înjunghiaţi într-un tren în nordul Germaniei luna trecută, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Locuitori şi oficialităţi regionale au participat la serviciul funerar la Biserica Vicelin din Neumünster, organizat pentru o fată de 17 ani şi un băiat de 19 ani, ambii elevi la o şcoală profesională din localitate, care au murit aparent întâmplător într-un atac comis la Brokstedt în 25 ianuarie.


Citește și : SUA au doborât balonul chinez (media)

‘Nu vom accepta niciodată ca aşa ceva să se mai întâmple în ţara noastră”, a spus Scholz înainte de slujba religioasă. Doi tineri au devenit victime nevinovate ale unui act complet nebunesc, a spus el.

Atacatorul, un palestinian apatrid de 33 de ani care venise în Germania în 2014, a fost arestat pentru două capete de acuzare de omucidere şi unul de tentativă de omor.

Alte cinci persoane au fost rănite în incidentul din trenul regional care circula de la Kiel la Hamburg, dintre care trei se află în stare critică.

În ceea ce priveşte dezbaterea privind repatrierea solicitanţilor de azil respinşi, Scholz a spus că cei care nu pot pretinde cu succes protecţia Germaniei vor trebui să se întoarcă în ţărilor lor de origine. „Acest lucru este esenţial pentru garantarea azilului”, a afirmat Scholz.

„De asemenea, voi face tot ce pot pentru a mă asigura că acesta nu este doar un efort al Germaniei, ci că noi, în Europa, acţionăm împreună în această privinţă”, a adăugat cancelarul german.

Citește și : Iranul îl critică pe directorul AIEA, Rafael Grossi