DISTRIBUIȚI

Arabia Saudită a anunţat joi că intenţionează să investească echivalentul a 64 de miliarde de dolari americani în cultură şi în industria de divertisment în următorii 10 ani, informează AFP, potrivit agerpres.

Cu ocazia unei prezentări oficiale ce a avut loc la Riad, preşedintele Autorităţii generale pentru divertisment din acest regat ultraconservator, Ahmad ben Aqil al-Khatib, a precizat că fondurile necesare acestui proiect vor proveni atât de la stat, cât şi din sectorul privat.


Citeşte şi: Un individ s-a autodetonat în faţa ambasadei americane din Muntenegru

„Construim deja infrastructura necesară, iar construirea unei opere face parte din aceste proiecte”, a adăugat oficialul saudit.

El a spus că peste 5.000 de evenimente culturale sunt prevăzute pentru acest an. „Veţi vedea o veritabilă schimbare până în 2020”, a adăugat Ahmad ben Aqil al-Khatib.

Arabia Saudită a demarat mai multe reforme după prezentarea în 2016, oficiată de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman, în vârstă de 32 de ani, a unui plan intitulat „Vision 2030”, ce vizează restructurarea economiei naţionale.

Consecinţele sunt de ordin social şi societal, vizând în special o participare tot mai mare a femeilor la viaţa publică şi o deschidere a acestui regat, care aplică o versiune rigoristă a islamului, în faţa culturii occidentale.