DISTRIBUIȚI
afp

Un poliţist şi-a pierdut viaţa iar alţi patru au fost răniţi într-un schimb de focuri miercuri în Carolina de Sud, pe coasta de est a Statelor Unite, au informat media americane, în timp ce un suspect a fost reţinut, potrivit autorităţilor, relatează AFP, potrivit

Citând un medic legist din comitatul Florence unde s-a desfăşurat incidentul, canalul ABC News a relatat că unul dintre cei cinci poliţişti loviţi de gloanţe a murit.


Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bică au fost ARESTATE în Costa Rica

Informaţia a fost confirmată de canalul local de televiziune afiliat la CNN, WMBF.

„Mai mulţi poliţişti au fost răniţi, printre care unii grav”, a scris într-un comunicat biroul primarului din Florence, citat de televiziunea locală.

„Atacul armat s-a încheiat şi suspectul a fost reţinut”, au scris pe Twitter serviciile de prim-ajutor ale comitatului, fără să precizeze numărul persoanelor rănite sau starea lor de sănătate.

Şeriful adjunct al comitatului, Glenn Kirby, a confirmat la WMBF că suspectul s-a predat autorităţilor după ce a discutat cu un negociator.

Numeroşi responsabili politici şi-au exprimat emoţia după schimbul de focuri, de la guvernatorul statului Carolina de Sud la preşedintele Donald Trump.

Citeşte şi: SUA: Incident armat la locuinţa clericului Fethullah Gulen

„Gândurile şi rugăciunile mele sunt în această seară alături de şeriful comitatului Florence şi departamentul de poliţie din Florence, în Carolina de Sud”, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

„Suntem recunoscători, pentru totdeauna, forţelor noastre de ordine pentru ce fac”, a adăugat Donald Trump.

Agenţia federală însărcinată cu controlul armelor de foc a anunţat pe Twitter că agenţii săi se deplasează „la locul atacului armat implicând ofiţeri (de poliţie) la Florence”, în Carolina de Sud.