DISTRIBUIȚI
TO GO WITH AFP STORY : " SQUELETTES DE MAMMOUTH ET D'OURS DES CAVERNES A VENDRE ". A picture taken 20 March 2007 in Paris, shows a mammoth skeleton that will be auctioned with those of a bear and a rhinoceros on the 16th of April at Christie's. This auction of paleontology, will display for the first time in France, the complete skeleton of a Siberian mammoth. AFP PHOTO JACK GUEZ

Un schelet aproape complet de mamut, descoperit în urma cu zece ani în Siberia, a fost vândut la licitatie în weekend în Franta pentru suma de 548.250 de euro. Cumparatorul este un om de afaceri local, relateaza EFE, potrivit agerpres.

Scheletul apartine unui exemplar de 3,4 metri înaltime si 5,3 metri latime si o greutate de jumatate de tona, conservat în proportie de 80% si asamblat în pozitie de mers, potrivit casei de licitatii Aguttes, care l-a scos la vânzare în Lyon, oras din estul Frantei.


Cumparatorul, un om de afaceri din Strasbourg, a carui companie are drept logo un mamut, a declarat ca intentioneaza sa-l instaleze la intrarea în birouri.

Scheletul acestui ierbivor din Paleolitic s-a aflat pâna acum în proprietatea unui cautator de mamuti, care îl va avea expus la el acasa si care a decis sa-l scoata la vânzare.

Este una dintre vânzarile de acest tip care au atins cea mai mare suma de bani în Franta, unde anul trecut a fost vândut un schelet de dinozaur Allosaurus pentru suma de 1,1 milioane de euro.