DISTRIBUIȚI
imgur.com

O scenă incredibilă s-a petrecut marţi în Biroul Oval, unde preşedintele Donald Trump a avut chiar în faţa presei un schimb dur de replici cu liderii democraţi din Congres pe tema zidului de la graniţa cu Mexicul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ameninţând că va merge până la un ”shutdown” (paralizarea administraţiei în lipsa unui acord bugetar până pe 21 decembrie) dacă democraţii refuză să voteze pentru finanţarea acestui zid, Trump spus apăsat că ”securitatea la frontiere” trebuie să fie o prioritate absolută.


Citește și : Premierul Italiei: Marea Britanie trebuie să iasă din Uniunea Europeană într-o manieră ordonată

”Este un subiect foarte dificil (…) Probabil că nu vom avea astăzi un acord”, a adăugat el într-o atmosferă foarte tensionată, înaintea începerii reuniunii cu Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, convocată în încercarea de a se ajunge la un acord pentru evitarea unui ”shutdown” al administraţiei.

”Nu cred că ar trebui să avem o dezbatere în faţa jurnaliştilor” i-a răspuns Nancy Pelosi, o replică venind mai târziu şi din partea lui Chuck Schumer, care i-a pus în vedere lui Trump că ”alegerile au consecinţe”, referire la scrutinul de la jumătate de mandat, în urma căruia democraţii vor prelua din ianuarie controlul Camerei Reprezentanţilor.

Preşedintele republican vrea alocarea a 5 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexic, plus alte fonduri pentru măsuri suplimentare de securitate la frontieră, lovindu-se însă de opoziţia democraţilor.

Citește și : Rusia: Un fost poliţist şi un fost militar, condamnaţi la muncă silnică pentru ‘trădare’