DISTRIBUIȚI
Time Magazine
ORLANDO, USA - JUNE 18: US President Donald Trump speaks during a rally at the Amway Center in Orlando, Florida on June 18, 2019. President Donald Trump officially launches his 2020 campaign. (Photo by Eva Marie Uzcategui T./Anadolu Agency/Getty Images)

Participanţii la un miting al lui Donald Trump au scandat miercuri, încurajaţi de preşedinte, „Trimiteţi-o înapoi!” cu referire la Ilhan Omar, o membră democrată a Congresului care a ajuns în SUA acum aproape 30 de ani la vârsta de opt ani ca refugiată din Somalia, relatează The Guardian, potrivit news.ro .

Trump s-a folosit de mitingul său de campanie pentru alegerile din 2020 din Greenville, Carolina de Nord, pentru a o ataca pe Omar şi alte trei membre democrate ale Congresului – Alexandria Ocasio-Cortez din New York, Ayanna Pressley din Massachusetts şi Rashida Tlaib din Michigan – pe care le-a numit „extremiste pline de ură”.


Citește și : Iranul denunță la ONU ‘terorismul economic’ al SUA

Cele patru femei, care se autointitulează „Brigada”, au fost ţinta unor atacuri rasiste ale preşedintelui săptămâna aceasta, care au început cu postări pe Twitter duminică şi în care Trump a afirmat că ele ar trebui „să se întoarcă” de unde au venit.

Ocasio-Cortez, Pressley şi Tlaib sunt născute în SUA.

Postările de pe Twitter ale lui Trump au avut loc după ce cele patru membre ale Congresului au depus mărturie în faţa unui comitet din Camera Reprezentanţilor privind condiţiile inumane la care au fost martore vizitând centrele de detenţie a imigranţilor din Texas.

Camera Reprezentanţilor a condamnat oficial atacurile lui Trump: „Fiecare membru al acestei instituţii, democrat sau republican, ar trebui să ni se alăture în a condamna postările rasiste ale preşedintelui. Să nu se întâmple asta ar însemna o respingere ruşinoasă a valorilor şi a jurământului de a proteja poporul american”, a afirmat preşedinta Camerei, Nancy Pelosi.

„Lăsaţi-le să plece. Ne spun mereu cum să conducem ţara, cum să facem asta, cum să facem cealaltă. Ştiţi ce? Dacă nu le place, spuneţi-le să plece”, a afirmat Trump la miting.

Citește și : Deversări de petrol în Atlanticul de Nord de pe o platformă petrolieră a companiei ExxonMobil

Mulţimea a aplaudat şi a scandat „Plecaţi!” iar apoi „Trimiteţi-le înapoi”.

De asemenea, Trump s-a plâns că Alexandria Ocasio-Cortez are trei nume.

„Nu, nu, nu am timp de trei nume diferite. O să îi spunem Cortez. Prea mult timp. Ne ia prea mult timp”, a afirmat el.