DISTRIBUIȚI
AP

Un consilier de top al premierului israelian Benjamin Netanyahu a demisionat joi după ce 12 femei l-au acuzat de comportament necorespunzător, au relatat media locale, potrivit dpa, transmite şi agerpres.

David Keyes, purtătorul de cuvânt al lui Netanyahu responsabil de mass-media străine, a precizat într-un comunicat citat de Times of Israel că vrea să se retragă pentru a-şi curăţa reputaţia, în urma acuzaţiilor lansate de respectivele femei. „Sunt pe deplin încrezător că adevărul va ieşi la iveală”, a spus el.


Citeşte şi: Cadou EXCENTRIC pentru Erdogan. Emirul Qatarului i-a dăruit preşedintelui turc cel mai scump avion

Una dintre femei, Julia Salazar, candidată pentru Senatul statului New York, a scris marţi pe Twitter că a fost „victima unui abuz sexual din partea lui David Keyes”. În plus, Wall Street Journal a relatat că el a agresat-o sexual în apartamentul ei din New York în 2013.

O jurnalistă a Wall Street Journal, Shayndi Rice, a scris la rândul său ulterior „că a avut o întâlnire teribilă cu David Keyes la un moment dat şi că o crede în totalitate (pe Julia Salazar)”.

„Omul nu înţelegea ce înseamnă ‘nu’. Indiferent de câte ori îi spuneam ‘nu’, nu se oprea din a se da la mine”, a precizat Shayndi Rice.

„Am putut să mă sustrag rapid şi a fost un moment foarte scurt şi inconfortabil, dar am ştiut când plecam că am întâlnit un prădător”, a adăugat ea.

Înainte de a deveni consilierul lui Netanyahu, David Keyes lucra ca activist în New York.

Citeşte şi: Probleme mari la reţeaua de gaze din Boston. Zeci de explozii şi incendii au dus la rănirea mai multor oameni – VIDEO

Times of Israel a relatat miercuri că alte zece femei au lansat acuzaţii împotriva lui Keyes, inclusiv „o acuzaţie detaliată privind un comportament fizic agresiv, acuzaţii de avansuri agresive pe care le-a făcut şi incidente privind comportament necorespunzător”.

Conform publicaţiei citate, aceste presupuse fapte ale lui Keyes datează din perioada de dinainte de a deveni purtător de cuvânt al lui Netanyahu în 2016 şi „se ştia că i s-a cerut să stea departe de anumite birouri pe care obişnuia să le frecventeze la New York”.

„Toate acuzaţiile sunt profund înşelătoare, iar multe dintre ele sunt categoric false”, a declarat el miercuri pentru Times of Israel.