DISTRIBUIȚI
NBC News

Membra Camerei Reprezentanţilor Katie Hill a demisionat duminică din funcţie după dezvăluirile din cursul lunii potrivit cărora ar fi avut o relaţie cu un membru al personalului instituţiei, relatează DPA, potrivit agerpres.

Katie Hill şi-a anunţat demisia într-un comunicat, afirmând că se retrage cu „inima frântă”.


Citeşte şi: Alberto Fernandez a câştigat alegerile prezidenţiale din Argentina

Demisia reprezintă o ieşire dramatică de pe firmament pentru Hill, care a fost aleasă în cadrul „valului albastru” care a permis democraţilor să obţină controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în 2018. Ea a fost prezentă cu regularitate la emisiunile politice şi un lider între noii democraţi din Camera Reprezentanţilor.

Săptămâna trecută, Comisia de etică a instituţiei a anunţat că investighează dacă Hill „este posibil să se fi angajat într-o relaţie sexuală cu o persoană din stafful său din Congres”, o acuzaţie pe care Katie Hill a negat-o. Regulile de conduită ale Camerei Reprezentanţilor au fost schimbate anul trecut pentru a interzice relaţiile între membri şi angajaţii lor.

Într-o scrisoare adresată miercuri alegătorilor din circumscripţie, Hill a negat din nou că ar fi avut o relaţie cu o persoană din stafful său, dar a recunoscut că a avut o altă legătură cu un membru al echipei sale de campanie „în timpul ultimilor ani tumultuoşi ai căsniciei mele abuzive”.

„Ştiu că şi o relaţie consensuală cu un subordonat este nepotrivită, dar am permis să se întâmple, deşi ştiam că nu e bine”, a menţionat ea în scrisoare.

Citeşte şi: Sophie Wilmes este prima femeie care va conduce guvernul din Belgia

Site-ul conservator RedState a publicat o serie de articole care pretind că Hill a avut o relaţie cu un membru al staffului său de campanie şi apoi cu un membru al personalului Camerei Reprezentanţilor.

Marţi, Katie Hill a negat că a avut o relaţie cu un membru al staffului Camerei Reprezentanţilor şi a precizat că a contactat Poliţia Capitoliului după ce fotografii intime cu ea şi o altă persoană au fost publicate de site-ul în cauză.

Hill, care este în proces de divorţ cu soţul ei din ultimii nouă ani, Kenneth Heslep, susţine că acesta „pare hotărât să încerce să mă umilească”.