DISTRIBUIȚI
Sputnik

Directorul adjunct al administraţiei penitenciare ruse, Oleg Korsunov, a fost arestat şi inculpat pentru deturnarea a peste 2,3 milioane de euro din fonduri publice, a anunţat joi Comisia de anchetă, relatează AFP, conform agerpres.

Potrivit anchetatorilor, Oleg Korsunov a profitat de poziţia sa pentru a umfla preţurile la două contracte publice încheiate în 2015 şi 2016 pentru livrarea de combustibil şi produse alimentare către vastul sistem de penitenciare ruseşti.


Citeşte şi: O organizaţie nord-coreeană cere ca SUA să fie ‘OMORÂTE în BĂTAIE’, precum ‘CÂINII TURBAŢI’

‘Acţiunile lui Korsunov şi ale complicilor săi au adus un prejudiciu de peste 160 milioane de ruble administraţiei penitenciare’ din Rusia, a indicat Comisia de anchetă într-un comunicat.

Korsunov a fost arestat miercuri la bordul yahtului său, de unde anchetatorii au confiscat câteva milioane de ruble în numerar şi o colecţie de ceasuri de lux, potrivit agenţiei TASS.

Sistemul penitenciar rus este criticat în mod constant de ONG-uri şi familiile deţinuţilor pentru starea de deteriorare a centrelor de detenţie şi a închisorilor şi pentru violenţele şi relele tratamente suferite de deţinuţi.

Arestările spectaculoase pentru corupţie ale unor înalţi funcţionari sau chiar miniştri şi guvernatori s-au intensificat în ultimii ani în Rusia.

Opoziţia acuză totuşi că arestările mediatizate sunt perdele de fum care încearcă să muşamalizeze amploarea fenomenului corupţiei la cel mai înalt nivel şi chiar în anturajul preşedintelui Vladimir Putin.