DISTRIBUIȚI

sursa foto:  NDTV.com

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să retragă Statele Unite din acordul comercial bilateral semnat cu Coreea de Sud şi care a intrat în vigoare în 2012, a informat cotidianul The Washington Post, citat duminică de EFE.

Ziarul american, care citează funcţionari la curent cu subiectul şi care au făcut declaraţii sub rezerva anonimatului, scrie cu Trump le-a cerut deja consilierilor săi să pregătească retragerea şi că procesul oficial ar putea începe chiar săptămâna viitoare.


Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru Washington Post că există o dezbatere în curs pe tema acordului comercial cu Coreea de Sud, dar niciun anunţ oficial pe acest subiect deocamdată.

Între timp, The Washington Post scrie că unii membri ai echipei lui Trump, printre care ministrul apărării James Mattis şi principalul consilier economic al Casei Albe, Gary Cohn, îi cer preşedintelui să respecte acordul cu Seulul, mai ales că SUA şi Coreea de Sud colaborează în prezent pentru a încerca să frâneze ameninţarea nucleară în creştere pe care o reprezintă Coreea de Nord.

În campania electorală de anul trecut, Trump a criticat în repetate rânduri acest acord bilateral şi şi-a exprimat preocuparea faţă de deficitul comercial al ţării sale în relaţie cu Coreea de Sud, care s-a ridicat la aproape 28 de miliarde de dolari în 2016.