DISTRIBUIȚI

Un reprezentant de la Ministerul britanic însărcinat cu Brexitul, Oliver Robbins, şi-a prezentat demisia luni, potrivit ziarului Evening Standard, şi va prelua funcţia de coordonator al Downing Street, numărul 10 – biroul premierului Theresa May, relatează Reuters.

Potrivit ziarului, această mutare are loc în unor unor dezacorduri între Oliver Robbins, un personaj-cheie în proiectele britanice cu privire la ieşirea din UE, numit în urma referendumului, şi ministrul însărcinat cu Brexitul David Davis, negociatorul-şef britanic cu UE.


Oliver Robbins ”va colabora strâns cu ministrul însărcinat cu ieşirea din Uniunea Europeană şi va coordona relaţiile cu Comisia (Europeană, CE) şi statele membre”, precizează Guvernul într-un comunicat.

În postul de secretar permanent la Ministerul Brexitului pe care-l ocupa îi va succede Philip Rycroft.

Theresei May – a cărei poziţie a fost puternic slăbită după ce a pierdut majoritatea absolută a Partidului Conservator în Camera Comunelor în alegerile legislative anticipate din iunie – i se reproşează cu regularitate că nu le dă insrucţiuni suficient de clare negociatorilor ei.

Evening Standard îl citează pe însărcinatul cu Brexitul în Partidul Laburist Keir Starmer, potrivit căruia această decizie ilustrează ”haosul” care domneşte în Guvern în privinţa Brixitului.