DISTRIBUIȚI
VKontakte

Ofițerii Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au publicat joi numele unei persoane din Republica Moldova care lucrează pentru compania militară privată Wagner și care activează în estul Ucrainei, relatează site-ul publicației Balkan Insight, conform mediafax.

Radu „Rodion” Donciu, în vârstă de 43 de ani, a fost nominalizat ca fiind un mercenar care luptă pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei și pentru compania militară privată Wagner în Siria.


Citeşte şi: Thailanda cere Londrei extrădarea fostului premier Yingluck Shinawatra

„Serviciul de securitate continuă să informeze publicul cu privire la faptul că serviciile secrete ruse folosesc cetățeni străini în cadrul companiei private de securitate Wagner pentru a desfășura un război hibrid în Ucraina și în restul lumii”, a informat SBU.

Oficialii ruși au admis că există militanți care luptă voluntar în estul Ucrainei și Siria, unde Moscova susține Guvernul de la Damasc, însă neagă orice afiliere cu grupul Wagner.

Săptămâna trecută, SBU a publicat o listă cu 70 de mercenari care au murit sau au fost răniți în timpul unor evenimente violente, desfășurate în Siria la 2 iulie.

Citeşte şi: Parlamentul francez adoptă un proiect de lege împotriva violenţelor sexuale şi sexiste

Potrivit site-ului Myrotvorets, care colectează informații din surse deschise, Radu Donciu locuiește în Rusia și este căsătorit.

SBU a publicate numele a altor două persoane care lucrează pentru grupul Wagner în Siria: Gevorg Hrachyan din Armenia și Maxim Klimov din Kazahstan

În aprilie 2008, serviciul de informații din Republica Moldova a declarat pentru Balkan Insight că a identificat cel puțin 62 de persoane, majoritatea din regiunea Transnistria, care luptau alături de separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei.