DISTRIBUIȚI

Serviciul pentru Securitatea Statului (SBU) din Ucraina a percheziţionat miercuri reşedinţa miliardarului Ihor Kolomoiski, în cadrul unei anchete privind posibile infracţiuni financiare, afirmă o sursă oficială neidentificată, citată potrivit Reuters de presa de la Kiev, potrivit agerpres.

SBU nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta ştirea, iar agenţia nu a reuşit să îl contacteze pe Kolomoiski.


Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News

Acesta este unul din cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi un fost aliat al preşedintelui Volodimir Zelenski. Şeful statului a lansat o campanie împotriva aşa-numiţilor „oligarhi” – afacerişti bogaţi” la sfârşitul lui 2021, înainte de invazia rusă pe teritoriul ucrainean.

Kolomoiski, originar din Dnipro (oraş din centrul ţării) deţine multe active, printre care şi unul din cele mai influente canale de televiziune ucrainene, l-a susţinut pe Zelenski în campania electorală din 2019.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

Ukrainska Pravda, una din publicaţiile care a informat despre percheziţia de miercuri, afirmă că aceasta este legată de o posibilă fraudă cu produse petroliere şi de evaziune fiscală privind taxele vamale.

La percheziţie au participat, alături de SBU, şi oficiali din Biroul pentru Securitate Economică al Ucrainei.