DISTRIBUIȚI
dpa

Savid Javid, unul dintre candidații pentru postul de premier al Marii Britanii a declarat meircuri că rivalul său Boris Johnson este ”știrea de ieri” și este timpul ca o nouă generație să preia puterea în cadrul Partidului Conservator, relatează Reuters, potrivit mediafax.

”Eu sunt candidatul schimbării, Boris Johnson este știrea de ieri”, a declarat Javid după ce și-a lansat candidatura la funcția de premier al Marii Britanii și lider al Partidului Conservator.


Citește și : Prima vizită a unui preşedinte german în ultimii 16 ani în Islanda – Frank-Walter Steinmeier a sosit la Reykjavik

”El este în politică de ceva timp, a acumulat multe cunoștințe, încă mai are un rol importsnt de jucat, dar cred că dacă dorim să ne apropiem de noua generație și să progresăm ca țară, atunci este timpul pentru o nouă generație cu o nouă agendă curajoasă”, a explicat Javid.

Javid, care deține funcția de ministru de Interne, a afirmat că electoratul a simțit că politicienii au fost incompetenți deoarece Marea Britanie încă nu a părăsit Uniunea Europeană.

”Cred că acum sunt în mod univoc în măsură să conduc partidul și țara către provocările care ne așteaptă. Am un plan credibil și onest pentru a realiza Brexitul până la finalul lunii octombrie”, a afirmat Javid.

Citește și : Moon speră să se întâlnească cu Kim în orice moment înainte de vizita lui Trump în Coreea de Sud