DISTRIBUIȚI
Twitter

Donald Trump şi-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la o ”ameninţare la adresa securităţii naţionale” după ce un hashtag ironic a ajuns unul dintre cele mai discutate subiecte pe platforma sa favorită de socializare, intituale ”tendinţe”, în mai multe ţări din lume, în frunte cu Statele Unite, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Twitter afişează «tendinţe» care nu au absolut nimic a face cu ceea ce face cu adevărat lumea să vorbească. Ei le inventează, iar ele sunt întotdeauna negative”, a scris pe Twitter preşedintele american în exerciţiu, care a cerut ca ”secţiunea 230 să fie abandonată imediat”.


Citește și : Phenian, oraşul INTERZIS! Kim Jong Un a dat ordinul în urmă cu puţin timp

Această ”secţiune 230” se referă la o lege care datează din 1996, potrivit căreia site-urile pe Internet nu pot fi date în judecată din cauza unor conţinuturi postate de către utilizatori.

Trump nu numeşte în mod explicit ”tendinţa” din cauza căreia s-a înfuriat, însă aceste acuzaţii apar după ”explozia” hashtagului #DiaperDon, un termen batjocoritor care face o paralelă între preşedintele american şi un bebeluş – care poate fi tradus #DonaldÎnScutece.

Totul a început joi, când şeful în exerciţiu al Statelor Unite, care continuă să atribuie victoria adversarului său Joe Biden unor ”fraude masive” în alegerile de la 3 noiembrie, a atacat un jurnalist de la Reuters, care l-a întrebat dacă intenţionează, până la urmă, să-şi recunoască înfrângerea.

”Îţi interzic să-mi vorbeşti pe acest ton. Eşti doar un nătărău, Să nu mai vorbeşti niciodată cu preşedintele pe tonul ăsta. Eu sunt preşedintele Statelor Unite. Să nu maivorbeşti niciodată cu preşedintele pe acest ton”, i-a răspuns Donald Trump, aşezat la un mic birou de lem, instalat în mijlocul sălii.

Navigatorii pe Internet au comparat imediat accesul de furie al preşedintelui american cu criza unui bebeluş.

Citește și : CIA controla două companii elveţiene de criptare

Vineri, #DiaperDon ocupa poziţia a cincea între cele mai discutate subiecte pe Twitter în Statele Unite – numeroase glume şi alte deturnări.

Pe poziţia a treia se afla alt hashtag referitor la furia locatarului Casei Albe, #TrumpTantrum.