DISTRIBUIȚI
The Independent

Ministra israeliană a culturii a sfătuit-o miercuri pe cancelarul german, Angela Merkel, „să se ocupe de probleme ţării sale” şi să nu se amestece în proiectul demolării unui sat de beduini din Cisiordania, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Miri Regev, membră a Likud, partid la putere în Israel, s-a exprimat în cursul unui interviu acordat site-ului de informaţii Arutz 7 (dreapta), cu câteva ore înainte de sosirea cancelarului german în Israel.


Citește și : Secretarul general al NATO cere Rusiei să respecte ‘în mod transparent şi verificabil’ Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare

„O sfătuiesc să se ocupe de problemele interne ale ţării sale”, a declarat Miri Regev, cunoscută pentru stilul său direct, cu prilejul unei vizite într-o colonie din Cisiordania.

„O respectăm pe Angela Merkel şi o felicităm pentru cooperarea dintre cele două ţări, dar, cu tot respectul pe care i-l datorez, în ce priveşte problemele noastre interne, mă aştept ca liderii străini care vin aici să nu se mai amestece”, a adăugat ministra.

Miercuri, locuitorii din Khan al-Ahmar, un sat de beduini care urmează să fie distrus de autorităţile israeliene, au manifestat în faţa reprezentanţei Germaniei în Cisiordania, pentru a cere cancelarului federal să intervină în favoarea lor.

Mai multe ţări, printre care Germania, au lansat apeluri pentru salvarea acestei localităţi, devenită un simbol al opoziţiei comunităţilor confruntate cu ocupaţia şi colonizarea israeliană în Cisiordania.

Citește și : SUA: Incident armat la locuinţa clericului Fethullah Gulen