DISTRIBUIȚI
Yahoo News Singapore

Franța, Marea Britanie, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite și Italia au solicitat marți, prin intermediul unei declarații comune, încetarea imediată a conflictului armat din zona capitalei Libiei, Tripoli, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Cele șase state precizează că situația actuală din Libia favorizează grupările teroriste, care ar putea profita de această criză pentru a prelua puterea în anumite regiuni.


Potrivit declarației comune, cele șase țări sunt profund îngrijorate în legătură cu situația din Libia și fac apel la încetarea imediată a conflictului și revenirea la negocierile mediate de Organizația Națiunilor Unite.

Citește și : Grupul social-democraţilor din PE lansează un apel la susţinerea Ursulei von der Leyen

Confruntări militare de amploare au loc de la începutul lunii aprilie la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională, recunoscut de comunitatea internaţională. Conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 454 de persoane au fost ucise, iar alte peste 2.000 au fost rănite în confruntări.