DISTRIBUIȚI
Twitter

Șase sate din departamentul Pyrénées-Orientales, aflat în sudul Franței, au primit ordin de evacuare din cauza furtunii Gloria, anunță postul BFMTV, potrivit mediafax.

În urma ploilor, râul Agly, care traversează un bazin cu 30.000 de locuitori, a fost plasat sub cod roșu de inundații. Decizia a fost luată după ce râul a atins cota de alertă de 6,68 metri.


Citește și : Trump îi cere Gretei Thunberg să se concentreze pe poluarea altor state, nu pe cea a Americii

În Spania, furtuna Gloria a provocat moartea a nouă oameni, în timp ce alte patru persoane au fost date dispărute, potrivit site-ului Telecinco.es. În zona deltei fluviului Ebru, apa sărată a inundat 30 de kilometri de culture de orez, iar pagubele se anunță imense.
Gloria este una dintre cele mai puternice furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns până la zece metri înălțime în unele zone din Marea Balearelor, care mărginește regiunea spaniolă Catalonia și insulele Baleare.

Aproximativ 220.000 de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de câteva ore, potrivit serviciilor de urgență.

Citește și : Şeful Statului Major francez vorbeşte despre asasinarea lui Soleimani: ‘Nu a fost o idee bună!’

De asemenea, autostrada AP7 dintre Franța și Spania a fost blocată în zona frontierei din cauza ninsorii, iar circulația pe mai multe căi ferate a fost suspendată.