DISTRIBUIȚI
REUTERS

Şase pisici cu pedigri, evaluate la câteva mii de dolari, au fost confiscate în urma unei razii la o reţea de traficaţi de droguri din Thailanda sub suspiciunea că sunt folosite în scopul spălării banilor, a spus marţi poliţia, în timp ce activiştii pentru drepturile animalelor au protestat împotriva intenţiilor de a scoate felinele la licitaţie, informează Reuters, scrie agerpres.

Pisicile, printre care cinci din rasa Scottish Fold şi una Bengaleză, au fost confiscate luni în urma unei descinderi a forţelor de ordine la o casă din provincia thailandeză Rayong, care aparţinea unei femei suspectată pentru implicare în trafic de droguri.


Citește și : România cotizează mai mulţi bani din PIB la NATO decât Franţa

Femeia a fost identificată ca fiind una dintre cele trei membre ale unei reţele pe urmele căreia autorităţile se aflau din luna ianuarie, a precizat poliţia, care a adăugat că suspecta a fugit înainte de sosirea forţelor de ordine.

Poliţia a pus sechestrul asupra casei, terenului, autovehiculului şi a celor şase pisici sub suspiciunea ca felinele sunt folosite în scopul spălării banilor. Pisicile vor fi scoase la licitaţie publică în timp ce ancheta se derulează în continuare, a precizat poliţia.

”Proprietara (pisicilor) a fost complice la operaţiunea de trafic de droguri. Avem un mandat de arestarea emis pe numele ei”, a declarat pentru Reuters Pornchai Charoenwong, comisar adjunct în cadrul Departamentului Antidrog.

”Cele şase pisici de rase internaţionale sunt evaluate la zeci de mii de bahţi (mii de dolari), iar acest lucru este considerat spălare de bani”, a mai spus acesta.

Pornchai a mai adăugat că, dacă femeia prezintă dovada că nu a fost implicată în reţeaua de trafic de droguri, pisicile şi restul bunurilor îi vor fi restituite sau va fi despăgubită cu banii obţinuţi în urma licitaţiei.

Cazul a stârnit dezbateri pe reţelele de socializare din Thailanda, internauţii comentând asupra oportunităţii ca animalele de casă confiscate să fie sau nu scoase la licitaţie.

Organizaţiile care militează pentru drepturile animalelor au îndemnat de asemenea autorităţile să suspende planul de scoatere la licitaţie, iar animalele să poată fi preluate şi plasate unor familii iubitoare.

Citește și : Novaia Gazeta cere autorităţilor ruse o anchetă după atacul chimic de la sediul său

”Pet shop-urile se vor îngrămădi să le cumpere, dar acestea nu ar trebui să fie comercializate din nou. Sunt animale de companie. Sunt fiinţe”, a declarat pentru Reuters Roger Lohanan, secretar-general al Asociaţiei Ocrotitorilor Animalelor din Thailanda.

”Ar trebui să prioritizăm bunăstarea animalelor înainte de a umple buzunarele statului”, a mai precizat acesta.