DISTRIBUIȚI
T-Online

Şase partide de opoziţie din Ungaria îşi vor uni rândurile într-o tentativă de a înlătura de la putere formaţiunea Fidesz şi pe premierul Viktor Orban la alegerile parlamentare din 2022, potrivit unui acord încheiat duminică, transmite dpa, potrivit agerpres.

Alianţa cuprinde un spectru larg de partide, printre care Coaliţia Democratică (social-liberală), Partidul Socialist Ungar, formaţiunea ecologistă ‘Politica poate fi diferită’, partidul liberal Momentum şi Jobbik (de dreapta).


Citeşte şi: Arabia Saudită SUSPENDĂ toate zborurile internaţionale

Partidele conveniseră deja în ultimele luni că vor prezenta în comun candidaţi pentru funcţii de vârf, precum şi în circumscripţiile cu un singur mandat de deputat.

Potrivit celor mai recente sondaje, lista opoziţiei unite are şanse de reuşită. O anchetă întreprinsă săptămâna trecută de institutul Median a arătat că alianţa de opoziţie se afla în frunte, cu 41% din sprjinul alegătorilor, înaintea Fidez – 39%.

Citeşte şi: Britanicii care vin cu feribotul în Olanda NU au voie să pună piciorul pe uscat

Partidele din alianţă au declarat că scopul acesteia este ‘să creeze o Ungarie independentă, mândră, unde să fie plăcut de trăit’.