DISTRIBUIȚI

Şase ofiţeri de poliţie, care au ajutat la emiterea unor permise de şedere pentru migranţi în schimbul unor sume de bani de până la câteva mii de euro, au fost arestaţi, au anunţat marţi autorităţile, relatează agerpres .

Patru ofiţeri au fost închişi, doi au fost plasaţi în arest la domiciliu şi doi ‘intermediari’ au fost de asemenea arestaţi, a anunţat agenţia de presă ANSA, citând anchetatori ai poliţiei din Milano.


Poliţiştii au lucrat la biroul pentru migraţie al poliţiei din Milano, dar, anterior arestării lor, fuseseră deja mutaţi la alte departamente deoarece existau suspiciuni cu privire la conduita lor.

Citește și : Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va avea o sesiune specială unde se va examina situaţia musulmanilor rohingya

Ei sunt suspectaţi că ar fi acceptat mită între 500 şi 5.000 de euro pentru permise de şedere pe termen lung, care pot conduce în cele din urmă la obţinerea cetăţeniei italiene.

Investigaţiile au vizat peste 100 de cazuri de corupţie din 2013 până în 2016 şi rezultă din arestarea anul trecut al unui alt presupus membru corupt din cadrul biroului pentru migraţie al poliţie.

Ofiţerul de poliţie care a fost prins în noiembrie 2016 ar fi început să vândă permise de şedere pentru migranţi pentru a-şi alimenta dependenţa de cocaină.