DISTRIBUIȚI
Twitter

Alunecările de teren provocate de ploile torenţiale care au lovit Nepalul au dus la moartea a şase persoane în regiunea centrală a ţării lovită de muson, conform autorităţilor nepaleze, transmite luni DPA, scrie agerpres.

Tikaram Pokhrel, inspector adjunct de poliţie din districtul afectat, a precizat că alte şase persoane au fost date dispărute după ce mai multe alunecări de teren au lovit trei sate la Tanahun, un district din provincia Gandaki, la aproximativ 150 de kilometri nord-vest de Kathmandu.


Citește și : De câte puncte este nevoie pentru a putea imigra în UK

„Trei persoane au fost recuperate în viaţă, dar căutările continuă pentru găsirea altor dispăruţi. Gospodăriile afectate au fost evacuate”, a declarat el pentru DPA.

Alunecările de teren şi inundaţiile provocate de ploile musonice începând de miercuri au dus la pierderea a cel puţin 62 de vieţi omeneşti. Alte 40 de persoane sunt în continuare date dispărute, conform Autorităţii Naţionale nepaleze pentru reducerea efectelor dezastrelor (NDRRMA).

Mai mult de două treimi dintre decese s-au produs în provincia Gandaki, unde se află unii dintre cei mai înalţi munţi din lume, Annapurna, Machhapuchhre şi Dhaulagiri.

Conform NDRRMA, peste 1.000 de gospodării au fost grav afectate de inundaţii şi alunecări de teren.

Citește și : Hashim Thaci va fi audiat de procurorii care îl acuză de crime de război

„Familiile afectate au fost găzduite în adăposturi temporare, în şcoli şi în alte clădiri publice”, conform unui purtător de cuvânt al NDRRMA.

Dezastrele naturale provocate de muson sunt frecvente în Nepal, mai notează DPA.