DISTRIBUIȚI

Un tribunal indian a găsit vinovaţi şase bărbaţi hinduşi pentru violul şi uciderea unei fetiţe musulmane de opt ani, într-un caz care a zdruncinat India anul trecut, relatează luni Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Un al şaptelea acuzat a fost achitat, iar un al optulea acuzat va fi judecat separat, fiind minor în momentul producerii faptelor.


Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

Primii şase vor fi condamnaţi la închisoare pe viaţă, dacă nu chiar la pedeapsa capitală, a declarat presei procurorul Mubeen Farooqui la tribunalul din Pathankot (statul Punjab, nord). Sentinţa urma să fie anunţată mai târziu în cursul zilei de luni.

Potrivit anchetatorilor, copila, care făcea parte dintr-un trib nomad musulman, Bakarwal, a fost victima unor localnici hinduşi din Kathua, o comună din statul nordic Jammu şi Kashmir, care urmăreau să-i sperie pe nomazi şi să-i alunge de pe pământurile lor.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

În ianuarie 2018, fetiţa a fost răpită, drogată şi sechestrată într-un templu hindus. Corpul ei fără viaţă a fost găsit în câmp la cinci zile după dispariţie. Autopsia a stabilit că a murit sugrumată şi lovită cu pietre.

„Violul din Kathua” este considerat ilustrativ pentru tensiunile intercomunitare din India sub conducerea naţionaliştilor hinduşi, aflaţi la putere la New Delhi din 2014.