DISTRIBUIȚI
AFP

Autorităţile indoneziene au condamnat la pedeapsa capitală şase deţinuţi pentru implicare într-o revoltă mortală în 2018 şi o criză a ostaticilor într-o închisoare de maximă securitate, a anunţat joi un responsabil oficial al tribunalului, un incident descris de oficialii de securitate la vremea respectivă ca „act de teroare”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Revolta de la centrul de detenţie Mako Brimob din Depok, la periferia Jakartei, a dus la moartea a cinci membri ai detaşamentului de elită al Indoneziei împotriva terorismului, Densus 88, în timpul crizei de 36 de ore.


Citeşte şi: Armata israeliană a BOMBARDAT Siria – Black News

Judecătoria Districtului Jakarta Est i-a condamnat pe cei şase deţinuţi miercuri noapte în temeiul legii antiteroriste a ţării, a declarat Alex Adam Faisal, purtătorul de cuvânt al instanţei, adăugând că toţi cei şase au acceptat verdictul şi nu au depus imediat contestaţii.

La acea vreme, Statul Islamic a revendicat responsabilitatea incidentului prin intermediul agenţiei sale de ştiri Amaq, dar poliţia indoneziană a respins această responsabilitate.

Potrivit informaţiilor mass-media locale, majorităţii victimelor li s-a tăiat beregata.

Peste 150 de deţinuţi au fost implicaţi în revoltă şi zeci au putut obţine arme, inclusiv puşti, dintr-o zonă de depozitare a armelor confiscate.

Citeşte şi: India, ţara cu cele mai multe infectări zilnice la nivel mondial – Black News

Indonezia s-a străduit să combată militantismul în închisori, potrivit analistului de securitate Stanislaus Riyanta, care a spus că unii extremişti se bucură de influenţă în penitenciare şi au reuşit să radicalizeze alţi deţinuţi.

În timp ce recurgerea la pedeapsa capitală a scăzut la nivel global, Indonezia a condamnat 117 persoane la moarte în 2020, în special pentru infracţiuni legate de droguri, o creştere de 46% potrivit Raportului Amnesty International privind pedeapsa cu moartea în 2020.